Naslov

  1. Naslovna
  2. |
  3. Usluge
  4. |
  5. Naslov

BODYPUMP

Food

KAKO FUNKCIONIŠE BODYPUMP?

Delotvornost BODYPUMP programa proističe iz takozvanog The Rep efekta, dokazane formule koja iscrpljuje mišiće upotrebom lakših tegova i velikim brojem ponavljanja – što je upravo i tajna za razvoj suvog, atletskog mišića.

KOLIKO KALORIJA SE POTROŠI TOKOM BODYPUMP TRENINGA?

Tokom BODYPUMP treninga u trajanju od 55 minuta se potroši oko 560 kalorija. Pored toga, građenje suve mišićne mase pruža pogodnosti na duže staze. Izgrađivanjem suve mišićne mase povećavate sposobnost tela i ubrzavate metabolizam i time na duže staze organizam delotvornije troši kalorije.

KOLIKO ČESTO TREBA DA TRENIRAM BODYPUMP?

BODYPUMP aktivira sve veće mišićne grupe tako da ne preporučujemo da trenirate više od dva do tri puta nedeljno, s danom pauze između. Ako ubacite dva-tri kardio treninga u taj ritam za čas posla ćete dovesti telo u savršenu formu.

KOJE VEŽBE SE RADE TOKOM BODYPUMP TRENINGA?

BODYPUMP trening u trajanju od 55 minuta se sastoji od 10 vežbi i svaka se fokusira na različitu mišićnu grupu. Instruktori često kombinuju vežbe, stoga možete očekivati da radite mrtvo dizanje, čučnjeve, izbačaje, kao i iskorake i vežbe za biceps. Često su sastavni deo treninga grudni potisci, sklekovi i trbušnjaci.

DA LI BODYPUMP ZAISTA DOVODI DO NAPRETKA?

BODYPUMP je najdelotvorniji tip programa za sagorevanje kalorija. Studije su pokazale da BODYPUMP program dovodi do većeg gubljenja kalorija na duže staze nego druge vrste programa koje su fokusirane na kardio tip vežbi. Takođe je dokazano da brži trening sa manjim kilažama troši više energije nego dizanje većih težina sporijim tempom. Pored toga, trening sa velikim brojem ponavljanja sa manjim teretom povećava gustinu kostiju i smanjuje rizik od osteoporoze.

KOLIKE TEŽINE TREBA DA DIŽEM TOKOM BODYPUMP TRENINGA?

Na BODYPUMP treningu nećete imati pritisak da dižete velike težine. Zapravo je ceo program zasnovan na većem broju ponavljanja sa manjim težinama. Međutim, stabilan progres je važan kako bi se izvukao maksimum iz treninga snage, i stoga treba da povećavate težinu kad osetite da postajete jači. Ako se tokom treninga ne znojite i pregrevate verovatno ne radite sa odgovarajućim težinama. Predlažemo da odaberete nekoliko vežbi kod kojih smatrate da možete da radite sa većim težinama, pa i da dodate po koji teg na šipku. Ali imajte na umu da ako u bilo kom trenutku tehnika izvođenja trpi zbog velikog tereta – smanjite težinu ili oprostite sebi po koje ponavljanje.

KOLIKO JAK TREBA DA BUDEM?

Kod BODYPUMP programa za svakog postoji po nešto u zavisnosti od mogućnosti. Ako ste novi, krenite sa malim težinama, ili pak samo sa šipkom. Ili uradite prvih četiri, pet vežbi par puta nedeljno. Vremenom ćete primetiti da vam se snaga povećava kako povećavate broj vežbi.

-10%

Pretplatite se na naše vesti i promocije

Vreme je nas najveci saveznik i zato moramo da ga poštujemo. To podrazumeva da cenite svoje vreme i ne zelite da ga uzalud trošite, od prvog dana bez lutanja neko vam pokazuje put ka Vašem cilju u izgradnji željene forme!